Jump to content

Photo

How to fix redsn0w "Exploit Failed"


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
1Hero

1Hero
  • VIP
  • 1,065 Posts
  • Location:My House
  • iDevice:iPod Touch 2G
  • Firmware:4.2.1
  • OS:Windows XP
I never tried this on beta 9. I only tried it with redsn0w beta 8 using an iPod touch 4G on iOS 5.0.1. The results may differ on 5.0. It probably doesn't matter what firmware or device. Try it anyways. You have no other options left. You could try the first method with beta 9. It might work.

Have you ever gotten that message when you boot tethered? You think that you screwed your device up and have to restore? Well, you did. JK This is how to fix that. You WILL be surprised by the answer to this.

Follow this 1 step:

1. At the last step when it says keep holding your home button for 15 seconds keep on holding it. Don't let go of the home button.

SURPRISED?!! Well, it worked for me. Might not work for some.

If that doesn't work then try this way:

If you use USB 3.0, use USB 2.0.
Credit: x3nooblessx3

Still no work? Try this:

1. Boot tethered without pointing to the 5.0 firmware.
2. Point to 5.0.1 and boot tethered again.
3. Point back to 5.0 and boot tethered again.
4. Don't let go of the home button when you get to that 15 seconds step.

That pineapple should pop up. When it does you could let go of the home button.

There was more to this part, but I forgot. I wonder what else I did.

Not working? Turn your device off and try again. Hold the power button for 6 seconds if it doesn't turn off after 4 seconds. Ignore the first 3 seconds of the first step. Just hold home + power for 10 second and let go of the power button without letting go of the home button. If it still doesn't work then do that 3 seconds when your device is off.

Still not working? The dev blog provides 2 redsn0w b13. http://blog.iphone-dev.org/
Try those if my steps don't work. Be sure to run in administrator mode.

#2
Kilgore_Black

Kilgore_Black
  • Member
  • 1 Posts
I felt the need to register for this site just to thank you for this fix. Just holding the home button down worked perfectly for me. Thanks a million

#3
1Hero

1Hero
  • VIP
  • 1,065 Posts
  • Location:My House
  • iDevice:iPod Touch 2G
  • Firmware:4.2.1
  • OS:Windows XP
Np. Finally somebody posted. Lol Not that much people get this error though.

#4
Sudo

Sudo

    Super Elite Member

  • VIP
  • 1,342 Posts
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:7.1.2
  • OS:OS X Mavericks
Don't you just need to get the latest version of redsn0w? It fixes these issues.

#5
1Hero

1Hero
  • VIP
  • 1,065 Posts
  • Location:My House
  • iDevice:iPod Touch 2G
  • Firmware:4.2.1
  • OS:Windows XP
The newest redsn0w still has more bugs than the older ones. When the unther was released some people still experienced that error and there were more errors.

The newest versions of redsn0w only fixes MobileSubstrate bugs and some shitty launch thing and more crap that I'm too lazy to type down.

That exploit failed happens when you did a step wrong or it just happens...

#6
x3nooblessx3

x3nooblessx3
  • Member
  • 1 Posts
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:5.0.1
When I using usb 3.0 port connect to my iphone and using redsnow jailbreak it show exploit failed but When I plug into usb 2.0 it works well...

#7
1Hero

1Hero
  • VIP
  • 1,065 Posts
  • Location:My House
  • iDevice:iPod Touch 2G
  • Firmware:4.2.1
  • OS:Windows XP
There are other ways to fix this. I only know this method.

#8
xperic

xperic
  • Member
  • 86 Posts
  • Location:United States
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:6.1
  • OS:Windows 7
Thanks. My iPhone was freaking out.

Terabyet Hosting: http://terabyet.net


#9
Sudo

Sudo

    Super Elite Member

  • VIP
  • 1,342 Posts
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:7.1.2
  • OS:OS X Mavericks

The newest redsn0w still has more bugs than the older ones. When the unther was released some people still experienced that error and there were more errors.

The newest versions of redsn0w only fixes MobileSubstrate bugs and some shitty launch thing and more crap that I'm too lazy to type down.

That exploit failed happens when you did a step wrong or it just happens...


I know what you mean now. I just tried to get the ipad baseband on an iphone 3gs and it crashed during the reflashing stage. Then I tried the previous version and it worked without any errors.
The dev Team used to make the updated versions better, but now it has become worse. lol

#10
marcus wong

marcus wong
  • Member
  • 2 Posts
  • Location:singapore.
  • iDevice:iPhone 3Gs
  • Firmware:5.0.1
i've had the problem too, and i've tried many of the so-called fixes. I run a Win7, and the thing is, none of the affinity, derpy, admin mode, herpy, compatability mode, or anything helped. the problem for me was that I used USB 3.0 and when I switched to USB 2.0 it worked fuckin' fine. No more hassle.

TS I suggest you add this.

#11
Boss

Boss

    ..

  • Administrator
  • 19,646 Posts
  • Twitter:@insanelyi
  • Location://
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:7.0.6
  • OS:OS X Mavericks

I know what you mean now. I just tried to get the ipad baseband on an iphone 3gs and it crashed during the reflashing stage. Then I tried the previous version and it worked without any errors.
The dev Team used to make the updated versions better, but now it has become worse. lol


Well if your going to post about fails might as wel clarity windows or Mac and what version of redsn0w.

Just used the flash baseband feature in the latest ressn0w on Mac and it worked perfectly fine.

1393981567__qxqe5w.jpg


#12
Sudo

Sudo

    Super Elite Member

  • VIP
  • 1,342 Posts
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:7.1.2
  • OS:OS X Mavericks
It was the redsnow 0.9.9b10 windows that didn't work properly. I used 0.9.9b9 instead and it worked perfectly. I guess the mac version is better.

#13
duffman666qc

duffman666qc
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:Canada
  • iDevice:iPhone 3Gs
  • Firmware:5.0.1
:laughing: Thank You, It was only my USB port ! Dont use USB 3.0 (it wont work) USB 2.0 Only and hold Home Button at the End Worked for me

#14
SenseiPhone

SenseiPhone
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:SenseiPhone.com
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:5.0.1
  • OS:Windows 7
Commonly, this redsn0w exploit failed can be fixed by changing to USB 2.0 or holding the Home button a little longer.

#15
najoo

najoo
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:New Jersey
I was getting the same error, and nothing helped.
I found that on my Asus laptop it was the Asus USB QuickCharge (USBChargerPlus.exe) that was interfering. After killing that exe, the jailbreaking process worked.
If you have a different PC/Laptop, check to make sure there is no application that needs to monitor and interfere with normal USB operation.

#16
lolokuz

lolokuz
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:haanederlands
sry im not very usefull with this i just got my iphone and

how to i switch usb 3.0 to 2.0

and how do i do this 4 steps :

1. Boot tethered without pointing to the 5.0 firmware.
2. Point to 5.0.1 and boot tethered again.
3. Point back to 5.0 and boot tethered again.
4. Don't let go of the home button when you get to that 15 seconds step.

#17
Boss

Boss

    ..

  • Administrator
  • 19,646 Posts
  • Twitter:@insanelyi
  • Location://
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:7.0.6
  • OS:OS X Mavericks

sry im not very usefull with this i just got my iphone and

how to i switch usb 3.0 to 2.0

and how do i do this 4 steps :

1. Boot tethered without pointing to the 5.0 firmware.
2. Point to 5.0.1 and boot tethered again.
3. Point back to 5.0 and boot tethered again.
4. Don't let go of the home button when you get to that 15 seconds step.


redsn0w, you can download the latest version from our downloads section

1393981567__qxqe5w.jpg


#18
TheGamerGuy1245

TheGamerGuy1245
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:wichita

Thank you so much! I also created an acount just so i could thank you for this epic fix. You just saved my ponies.

Attached Files