Jump to content

Apps Crashing iOS 5.0.1


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
Guest_Boogerland11_*

Guest_Boogerland11_*
First off I would like to apologize if I'm posting this on the wrong topic. I don't know what really falls into this category. Ok. This is my 5th time restoring today. I don't know what package is creating this problem. I thought it was the jailbreak at first but then i realized it is something i installed. After restoring and installing installous and syncing all my apps, all apps work. When i start installing stuff like winterboard, openssh, bonjour fix, multi icon mover etc i go to see if my apps run and almost all of them crash. Is anyone else experiencing the same problem as me? App Store also crashed and so does mail app. When i go into safe mode, all apps run perfectly. If anyone knows what the problem is can you plzz tell me! Here are my installed packages:

Activator - 1.6.0
Airplane SBSettings Toggle - 2.1
All Sources - 4.8
AppInfo - 1.5
AppSync for iOS 5.0+ - 2.2
APR (/usr/lib) - 1.3.3-2
APT 0.7 (apt-key) - 0.7.25.3-3
APT 0.7 Strict (lib) - 0.7.25.3-10
Base Structure - 1-4
BigBoss Icon Set - 1.0
Bonjour Fix - 1.0-4
Bourne-Again SHell - 4.0.17-13
Bug Fix: Duplicate Icons - 1.0.0-1
Bug Fix: Stuck Pages - 1.0.0-2
bzip2 - 1.0.5-7
Core Utilities - 8.12-12
Core Utilities (/bin) - 8.12-7
Crackulous - 1.0.0.5
cURL - 7.19.4-6
Cydia Installer - 1.1.3
Cydia Translations - 1.1.0
Cyntact - 1.4.2-1
Darwin Tools - 1-4
Debian Packager - 1.14.25-9
Debian Utilities - 3.3.3ubuntu1-1
Default HD SBSettings - 1.2
Diff Utilities - 2.8.1-6
Find Utilities - 4.2.33-6
Five Icon Dock - 0.9.3381-1
FolderEnhancer - 1.5.4-1
GNU Privacy Guard - 1.4.8-4
GUI-GPG-SEC - 1.5-17
gzip - 1.3.12-6
Hackulous Resources - 1.0
Hackulous Security - 1.2.1
IconSupport - 1.7.4-1
iFoneguide - 0-9
Installous 4 - 4.4.2
iOS Firmware - 5.0.1
iPhone Firmware (/sbin) - 0-1
iPhoneModding - 0-2
libhide - 2.1
LZMA Utils - 4.32.7-4
Mobile Substrate - 0.9.3995
MultiIconMover - 1:1.0.5-1
My3G - 5.1.4
New Curses - 5.7-12
NowListening - 1.5-1
OpenSSH - 5.8p1-9
OpenSSL - 0.9.8k-9
OverBoard - 1.2.8
PAM (Apple) - 32.1-3
PAM Modules - 36.1-4
pcre - 7.9-3
pincrush - 0.9.2-1
PreferenceLoader - 2.0.4-1
Profile Directory - 0-2
PwnCenter - 0-1
Ranbee - 0-4
readline - 6.0-7
SBSettings - 5.2.1
sbsettingstoggles - 5.2
Serious SBSettings HD - 1.4-1
shell-cmds - 118-6
Source GUI - 1.2
Spire - 1.0-2
SQLite 3.x Library - 3.5.9-2
srt Design Labs - 0-3
Steffwiz - 0-6
system-cmds - 433.4-12
Tape Archive - 1.19-8
Touch-Mania - 0-1
UIKit Tools - 1.1.3
Update Hider for iOS 5 - 1.0
WinterBoard - 0.9.3903
Winterboarder - 0-1
zip - 2.32-5
Zuijlen - 0-3

#2
chaosz

chaosz
  • VIP
  • 247 Posts
  • Location:The Netherlands
  • iDevice:iPad 3
  • Firmware:6.0
Spire is the problem. I had the same issue. Uninstall it and your apps will work again. Reinstall it and they will crash again.

#3
†𝔥εℜø

†𝔥εℜø

    Super Elite Member

  • VIP
  • 1,341 Posts
  • iDevice:iPod Touch 2G
  • Firmware:4.2.1
  • OS:OS X Lion
I don't see the point of using spire because you need a siri proxy and it conflicts with many apps.

insanelyi Needs YOUR Help! If I helped you please click the Posted Image button above

"Like our repo, forum and everything that's involved? Every feature needs financial assistance to continue it's daily ongoing function. We ask you to Donate or purchase VIP whenever possible. Every little bit helps. Thanks You :)
Personal donations can be given Here" - Chris (Admin)


#4
Elite3719

Elite3719
  • Member
  • 14 Posts
  • iDevice:iPad

Spire is the problem. I had the same issue. Uninstall it and your apps will work again. Reinstall it and they will crash again.


I have the same porblem but i dont have spire...anything i can di? My ipad is screwed

#5
.Corey.

.Corey.

    noob

  • VIP
  • 1,203 Posts
  • Location:/C:/Program Files
  • iDevice:iPhone 5S
  • Firmware:7.1
  • OS:Windows 8
Just a fresh restore would fix that^
Posted Image

#6
DOCTER KILLE

DOCTER KILLE
  • VIP
  • 2,360 Posts
  • Location:California
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:6.0.1
  • OS:Windows 7
Use the latest JB to fix that issue with Spire. If you have My3G installed will Spire thats the problem too

Posted ImagePosted ImagePosted Image


#7
dumbdrinker

dumbdrinker
  • Member
  • 65 Posts
  • Location:Toronto
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:5.0.1
  • OS:OS X Mountain Lion
folderenhancer was my problem at one time......anytime i opened a folder, it crashes. That was since 4.3.3 though(cracked version).

I am getting a safe mode respring 3-4 times a day right now.....and the culprit is lockinfo, 100% sure....but i did not remove lockinfo yet, maybe i will.

If anyone can explain maildataprovider crash report showing up too, that would be nice? what causes it?
If you're not first...you're last!!!!!

#8
iRaid3r

iRaid3r
  • Member
  • 132 Posts
  • Location:Blood Gulch
  • iDevice:iPod Touch 4
  • Firmware:5.0.1
SBRotator was a problem for me for a while.. I still have apps crashing but not all that much
......
Super Caboose.
Posted Image

#9
D1G1TALD3ATH

D1G1TALD3ATH
  • VIP
  • 45 Posts
  • Location:( Í¡o ͜ʖ Í¡o)
  • iDevice:iPhone 5
  • Firmware:6.0
  • OS:Ubuntu
I havnt tested with all the above apps but i know my3g was making some of my apps like phone, email and others insta-crash.
Posted Image

#10
ma5te12m1nd

ma5te12m1nd
  • VIP
  • 43 Posts
  • Location:Makati City, PH
  • iDevice:iPhone 5S
  • Firmware:7.0.4

First off I would like to apologize if I'm posting this on the wrong topic. I don't know what really falls into this category. Ok. This is my 5th time restoring today. I don't know what package is creating this problem. I thought it was the jailbreak at first but then i realized it is something i installed. After restoring and installing installous and syncing all my apps, all apps work. When i start installing stuff like winterboard, openssh, bonjour fix, multi icon mover etc i go to see if my apps run and almost all of them crash. Is anyone else experiencing the same problem as me? App Store also crashed and so does mail app. When i go into safe mode, all apps run perfectly. If anyone knows what the problem is can you plzz tell me! Here are my installed packages:

Activator - 1.6.0
Airplane SBSettings Toggle - 2.1
All Sources - 4.8
AppInfo - 1.5
AppSync for iOS 5.0+ - 2.2
APR (/usr/lib) - 1.3.3-2
APT 0.7 (apt-key) - 0.7.25.3-3
APT 0.7 Strict (lib) - 0.7.25.3-10
Base Structure - 1-4
BigBoss Icon Set - 1.0
Bonjour Fix - 1.0-4
Bourne-Again SHell - 4.0.17-13
Bug Fix: Duplicate Icons - 1.0.0-1
Bug Fix: Stuck Pages - 1.0.0-2
bzip2 - 1.0.5-7
Core Utilities - 8.12-12
Core Utilities (/bin) - 8.12-7
Crackulous - 1.0.0.5
cURL - 7.19.4-6
Cydia Installer - 1.1.3
Cydia Translations - 1.1.0
Cyntact - 1.4.2-1
Darwin Tools - 1-4
Debian Packager - 1.14.25-9
Debian Utilities - 3.3.3ubuntu1-1
Default HD SBSettings - 1.2
Diff Utilities - 2.8.1-6
Find Utilities - 4.2.33-6
Five Icon Dock - 0.9.3381-1
FolderEnhancer - 1.5.4-1
GNU Privacy Guard - 1.4.8-4
GUI-GPG-SEC - 1.5-17
gzip - 1.3.12-6
Hackulous Resources - 1.0
Hackulous Security - 1.2.1
IconSupport - 1.7.4-1
iFoneguide - 0-9
Installous 4 - 4.4.2
iOS Firmware - 5.0.1
iPhone Firmware (/sbin) - 0-1
iPhoneModding - 0-2
libhide - 2.1
LZMA Utils - 4.32.7-4
Mobile Substrate - 0.9.3995
MultiIconMover - 1:1.0.5-1
My3G - 5.1.4
New Curses - 5.7-12
NowListening - 1.5-1
OpenSSH - 5.8p1-9
OpenSSL - 0.9.8k-9
OverBoard - 1.2.8
PAM (Apple) - 32.1-3
PAM Modules - 36.1-4
pcre - 7.9-3
pincrush - 0.9.2-1
PreferenceLoader - 2.0.4-1
Profile Directory - 0-2
PwnCenter - 0-1
Ranbee - 0-4
readline - 6.0-7
SBSettings - 5.2.1
sbsettingstoggles - 5.2
Serious SBSettings HD - 1.4-1
shell-cmds - 118-6
Source GUI - 1.2
Spire - 1.0-2
SQLite 3.x Library - 3.5.9-2
srt Design Labs - 0-3
Steffwiz - 0-6
system-cmds - 433.4-12
Tape Archive - 1.19-8
Touch-Mania - 0-1
UIKit Tools - 1.1.3
Update Hider for iOS 5 - 1.0
WinterBoard - 0.9.3903
Winterboarder - 0-1
zip - 2.32-5
Zuijlen - 0-3


Try re-jailbreaking it with Redsnow beta 4. :smoke:

Also try installing Chronic's Corona 5.0.1 Untether package :thumbsup:

Hope these helps :thumbsup:

(uncheck "Install Cydia" if you don't want to mess your phone)

#11
Dark AJ

Dark AJ
  • Member
  • 1 Posts
  • Location:Lebanon
  • iDevice:iPhone 4
  • Firmware:5.0.1
I have always suffered from this issue :veryangry:
It must be some conflict between tweaks. However, re-installing appsync should fix this. It always works for me :thumbsup:
:offtopic: Remark: winterdboard really slows down your iPhone :offtopic:

#12
Guest_Boogerland11_*

Guest_Boogerland11_*
thanks guys i found the problem it was my3g. Spire works perfectly fine for me.

#13
Owais

Owais
  • Member
  • 2 Posts
  • Location:Riyadh

thanks guys i found the problem it was my3g. Spire works perfectly fine for me.



Hey i have exactly the same problem you had. all my apps including stock apps crashed at ramdom intervals, but only when connected to the net (both mobile data and wifi). anywhere between a few seconds to a couple of minuted, but guarantee crash. but when im not connected to net, all apps works fine. i have tried restoring with backup but no avail, i even upgraded to 5.1.1 and backed up but to no avail. the problem is i also too have lots of cydia tweaks like you, but dont have my3g installed. so i thought why not install it and uninstall it, now I can't remove it I keep getting an error page that says "sub-process /usr/bin/dpkg retuned error code 1"
"subprocess pre-remove script returned error exit status 133"

so now im stuck with 2 problems. i dont have spire installed either.

thanks

#14
Guest_Boogerland11_*

Guest_Boogerland11_*

Hey i have exactly the same problem you had. all my apps including stock apps crashed at ramdom intervals, but only when connected to the net (both mobile data and wifi). anywhere between a few seconds to a couple of minuted, but guarantee crash. but when im not connected to net, all apps works fine. i have tried restoring with backup but no avail, i even upgraded to 5.1.1 and backed up but to no avail. the problem is i also too have lots of cydia tweaks like you, but dont have my3g installed. so i thought why not install it and uninstall it, now I can't remove it I keep getting an error page that says "sub-process /usr/bin/dpkg retuned error code 1"
"subprocess pre-remove script returned error exit status 133"

so now im stuck with 2 problems. i dont have spire installed either.

thanks


try going into /usr/bin/dpkg and see if you see any scripts. if you do delete them then try uninstalling again.

#15
Owais

Owais
  • Member
  • 2 Posts
  • Location:Riyadh

try going into /usr/bin/dpkg and see if you see any scripts. if you do delete them then try uninstalling again.



Thanks but i solved the My3G issue. i installed icleaner and ran it, and afterwards when i uninstalled My3G it got removed. i guess icleaner must have done what u mentioned. but still the major problem remains, every single application abruptly crashes after a period of time when the phone is connected to the net, i cant use pandora, neither can i use any app that requires internet, i feel i just have a fancy looking 90s phone. never thought id become so addicted to being online on the go, i have about 150 apps installed, and about 50 cydia packages, but after ive restored a couple of time i only installed appsync 5.0 and i guess sbsetting, and the phone still crashes,

i have my doubts about the backup file that itunes makes. it includes cydia packages as well. even though when u initially jailbreak the phone after a restore, as soon as i install a cydia package the phone by default takes to the last known setting for instance, when i install barrell, automatically it puts on the steps. and when i install winterboard and and the theme which was on prior to restoring, it automatically selects that theme. this was for every package.

so now the way i see it i have two options
1. after a restore, install every single cydia package i had on before my phone started acting up (about 50 packages). and then start deleting all of them so see which is the one which is causing the issue.

2. or scrap the backup file and do a fresh restore. but take a backup of every app store app onto dropbox using "datadeposit" but for that i need the internet to be on. i really cant afford to let all my data go, especially cause ive been maintaing my personal finance extensively on xpensit and a personal journel on memento to say a few.


i think im gonna go ahead with option 2. but pl. guys if anybody knows the real issue for this, would really appreciate it. ive been breakin my head from 2 weeks over this now!

thanks